09-01-2013

Zieke boom regelen, zieke lampen maken. Het hout is binnen, lijntjes staan uit, TMBR serie 1 is in aantocht.

19-09-2012

Altruisme op zijn geelst. Het staat te gebeuren; 50.000 goedzakken staan te trappelen om de straat op te gaan.

06-08-2012

Dit is Laser. Als Laser niet op de Schokland rijdt doet hij meestal andere dingen.

06-07-2012

Op zoek naar stagiar vanaf september. Je wilt het zelf.

18-06-2012

De Schokland is al een tijdje landjepik aan het spelen in en buiten Europa. Nu ook met podiumplek bij de Gentlemen’s Run in Zurich op 2 juni 2012. Filmpje

07-06-2012

Dit is Dick. Dick houdt van klassieke muziek en heel hard door Amsterdam rammen op zijn fiets.

18-05-2012

Grafisch ontwerp, combinatie van woord van stadsdeeldichter Ibramhim Selman en beeld van de Volewijckers van weleer. Mét eerste feestelijkehardloopwedstrijdonthulling ooit.

09-02-2012

Werkplek voor freelancers aangeboden!

wij; mix van sociaal capabele pingpongtalenten en allround wereldverbeteraars. (Waarmakers ontwerpers & Strawberry Earth)

jij: sociaal capabel, sportieve verliezer en allround leuk mens.

We zitten aan de eerste Helmersstraat 69 in Amsterdam, om de hoek bij de Koffiesalon. Stuur een mailtje naar maarten@waarmakers.nl en kom langs. kijken is gratis.

24-10-2011

Vision in Design – A Guidebook for Innovators, door Matthijs van Dijk en Paul Hekkert, met Simon als voorbeeld-innovator.

20-10-2011

Die Designer! stuk in Volkswagen Magazine over Amsterdam als duurzame stad, met Waarmakers als duurzaam ontwerpbureau. Auf Deutsch!

26-08-2011

Theodoor is afgestudeerd aan de HvA Technische Bedrijfskunde met een businessplan voor de Goedzak. Ing. Thijmen Hendrik Theodoor Koelewijn heeft tevens een nieuwe trui. Met trots, de eerste Waarmakers-afstudeerder, wat een baas. 

“Verfrissend, iemand die niet op de automatisering van tasty-tom-excellent-cherry tomaten-plukken o.i.d. afstudeert.”

14-06-2011

Presentatie over de etalage-ontwerpen bij de opening van winkelstraat van der Pek met Ymere, Stichting Broedstraten en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

03-06-2011

Waargebeurd verhaal, kijk maar. Enthousiaste jongens met HD-camera en zoomlens. Een korte impressie van een mooie dag in Amsterdam Noord, mogelijk gemaakt door de buurtbewoners en stichting Broedstraten.

30-05-2011

Aanvankelijk nog ietwat schuchter. Maar aangespoord door de perma-choke schraapt onze eerste aanzet tot  waarmakerwagenpark steeds iets zelfverzekerder de keel. Nu! In amsterdam en (beperkte) omstreken! Herkenbaarder dan ooit! uitroeptekens.

24-05-2011

Wij hebben een broertje dood aan parkeerplaatsen. Wel leuk: smerige handen, grasknieën, zelfvoorzienendheid, verse groenten en co-ownership. Dit kan geen toeval zijn. Een pitch voor een bestemmingsplan in Zaandam;

Direct achter het station van Zaandam, een parkeerplaats met overcapaciteit, omliggende panden met gebrek aan huurders. Een ruimte met de uitstraling die uitslaat ver onder het nulpunt. De gemeente Zaandam is op zoek naar een nieuwe invulling van deze ruimte, en Waarmakers geeft gehoor aan deze hulpkreet.

Omploegen, verdelen en heersen. Het plan is een grote groep mensen eigenaar en zo verantwoordelijk te maken voor deze ruimte door het op te delen in moestuinen. Of volkstuinen, zo je wilt. Centraal een (bio?) lunchroom/restaurant met de grootste moestuin-kavel die voorziet in de behoefte van omliggende kantoorpanden en het ROC.

19-05-2011

Creatieve sessie met bureau Veeel bij Promit ter Haar. Simon en Maarten creativiteit aan het destilleren voor nieuwe, geheime dingen.

09-05-2011

Supermercado?

“Nee nee, geen tekst, geen tekst. Foto’s. Van vlees, olijven, dat de mensen kunnen zien dat we dat hebben en dat ze dat lekker vinden weetjewel.”

Nummer 4 in de reeks door Ymere gesubsidieerde etalage en lichtbakontwerpen in de van der Pekstraat is de supermarkt.

Laten we het erop houden dat de management-constructie van de supermarkt aan de van der Pekstraat ‘creatief’ in elkaar steekt. Bijkomend nadeel is dat er geen tekst of naam op de lichtbak mocht. Dus hoe een supermarkt te communiceren zonder tekst?

Input van opdrachtgevers is fijn, foto’s van eten op gevels niet. Dus, een moderne interpretatie van Delfts blauwe tegels, met chipszakjes, kippen en lamskoteletjes als ornament.

08-05-2011

Lachende Noorderlingen. “dus, moet ik nu gaan lachen ofzo?”

Één afbeelding van een dikke Chinese baby bleek genoeg om willekeurige Amsterdammers uit Noord lachend op de gevoelige plaat te krijgen. Nu alleen de vraag, waar in deze serie kregen ze dit wonder der vooruitgang voorgeschoteld ?

Etalageproject in opdracht voor Ymere en Broedstraten – Tandartsenpraktijk Amsterdam Noord, waarbij we locals hebben gefotografeerd om deze oprecht lachend in de etalage te hangen.

10-04-2011

What’s Up #38, in Pakhuis de Zwijger. En Simon en Maarten hebben dat daar dus zitten vertellen, wat er up is. Bar is in het café, punt.

What’s Up; “Show & Talk over de creatieve industrie. Welke nieuwe projecten springen in het oog en wat voor vers talent hebben we in de stad?” Een programma waarin ontwerpers uit de meest uiteenlopende disciplines geïnterviewd worden over hun creatieve doen en laten aan de hand van een selectie van projecten.

25-03-2011

waarmakers bij What’s Up #38. “Heh, maar, hoe doe je dat allemaal dan?”

Op 10 mei is waarmakers te gast bij What’s Up #38 in Pakhuis de Zwijger om geïnterviewd te worden over hun doen, laten, willen en ook niet willen. Creatief, educatief en zeer gratis, dus wees welkom en complimenteus.

Go to store Join forces